section

 

 

Berla_pandBerla, al jaren een begrip.Berla is een producent van kwalitatieve & hoogwaardige LED-verlichting en armaturen. Klanten zoals interieurbouwers, installateurs, architecten en doorleveranciers van LED-producten vinden al jaren hun weg naar ons.  Met meer dan 85 jaar ervaring op het gebied van licht en verlichting, zijn wij zeer goed in staat u professioneel te begeleiden van concept tot voltooiing. Wij brengen samen met u, uw project tot een succesvol resultaat.

 

DNA


Berla is in 1930 opgericht als Berkes Lampen te Amsterdam. Hier had de Oma Berkes een lampenkappen atelier, waar het bedrijf in de kinderschoenen stond. In 1969 is het bedrijf onder leiding van haar zoon en zijn broer omgedoopt naar Berla. Deze lampenkappen werden bekleed met leer en blazen. En aangezien dat er in Brabant veel leerlooierijen bestonden, was het verhuizen naar Brabant een logisch gevolg.

In 1981 is Berla BV verder gegaan als Productiebedrijf met diverse agentschappen. Berla maakte hiermee hun intrede als belangrijke handelsmaatschappij van buitenlandse armaturen binnen de Benelux.

In 2006 treden Sam & Géza Berkes in de voetstappen van hun vader door het bedrijf voort te zetten als het welbekende Berla B.V. Zij richtten zich voornamelijk op eigen producten zoals LED verlichting in alle denkbare vormen.
Met name LED verlichting op maat werd hun hoofd activiteit. Deze LED profielen zijn ontworpen en geproduceerd door Berla B.V. Ze kunnen per project op maat worden aangeleverd, zodat het exact op de wensen van de klant aansluit.
Daarnaast heeft Berla B.V. een collectie armaturen die zij speciaal laten bouwen en uit voorraad verkopen.

In 2017 heeft Berla B.V. zich gevestigd in Gilze. Door de uitstekende ligging kunnen zij hun klanten beter en sneller bedienen. Ook door het vergroten van het magazijn, kunnen zij meer en direct uit voorraad leveren.